Baskı Hizmeti
Hizmetimizin bir parçası olarak, ürünlerinizin isteklerinize göre geliştirme işlemlerini de sunuyoruz. Üretimimizi ve ürünlerinizin baskısı hakkında kısa bir fikir vermek için, sizi aşağıda kısa bir bilgi gezisine çıkaracağız.
Lazer Baskı
Lazerli baskı, elektrostatik bir dijital baskı işlemidir. Farklılaşmış bir görüntüyü tanımlamak için "tambur" adı verilen negatif yüklü bir silindirin üzerine ileri geri ileri ve geri bir lazer ışını geçirerek yüksek kaliteli metin ve grafikler üretir. Daha sonra tambura elektrikle yüklü toz halinde mürekkep toplar ve görüntüyü kâğıda aktarır ve daha sonra metni veya görüntü kalıcı olarak kaynaştırmak için ısıtılır. Dijital fotokopi makinelerinde olduğu gibi, lazer yazıcılar da bir xerografik baskı işlemi uygularlar. Bununla birlikte, lazer baskısı, görüntünün yazıcının fotoreseptöründe ortamın doğrudan taranmasıyla üretildiğinden analog fotokopi makinelerinden farklıdır. 1970'lerde Xerox PARC'da icat edilen lazer yazıcılar daha sonraki yıllarda IBM, Canon, Xerox, Apple, Hewlett-Packard ve diğerleri tarafından ofise ve daha sonra ev pazarlarına tanıtıldı. On yıllar boyunca, fiyat düştükçe kalite ve hız arttı ve bir zamanlar en yeni baskı cihazları şimdi her yerde bulunuyor.
Tampon Baskı
Tampon baskı; silikon aracılığı ile boyanın baskı yapılacak yüzeye aktarılması ile yapılan bir baskı türüdür. Serigrafi baskı tekniğinde kullanılan ipeğin erişemediği her türlü düz, kavisli, buruşuk yüzeyler üzerine, yüksek çözünürlükte; golf topu, çakmak, kalem gibi küçük ebatlardaki ürünlere, baskı yapılabilmesine imkân sağlayan baskı tekniğidir. Tampon baskı günlük yaşamımızda kullandığımız ürünlerin hemen hemen hepsinde kullanılmıştır ve tampon baskı kullanarak yapılmayan ürün neredeyse yoktur. Tampon baskı işleminin esas unsurları tampon, klişe ve mürekkeptir. Bu ögelerin her biri, ayrı yazılarda çok daha ayrıntılı biçimde açıklanabilir. Bu üç öge bir araya geldiğinde, basılabilecek ürün türleri bakımından tüm diğer baskı işlemlerinden daha fazla esneklik sunarlar. İlk tampon baskı görüntüyü aktarmak için jelatin maddesi kullanılarak yapılmıştır. Tampon baskının kökleri 200 yıl öncesine kadar dayanmaktadır.
Gofre Baskı
Bir yazım tekniğidir, kâğıtta istenen bölgelerin kabartılması için yapılan işlemin adıdır. Gofre ile kâğıt üzerindeki baskılı ya da baskısız alanlara boyut kazandırılabilir. İyi tasarlanmış gofre uygulamaları çok şık durur. Görsel olarak kattığı değerin yanı sıra kâğıda dokunma hissini tetikleyerek işlerin daha fazla akılda kalmasını sağlar. Dikkat çekilmek istenen bölüme uygulandığı zaman 3 boyutlu bir görünüm elde edilmesini sağlar. Günümüzde pek çok ürünün ambalajı, kitap, ajanda, defter kapakları ve kartvizitler bu yöntem ile çok daha değerli, gösterişli bir hava kazanabilmekte, akılda kalıcı bir görünüme sahip olabilmektedir. İsteğe göre gofre işlemi sıcak yaldızla birlikte uygulanabilmekte ve estetik bir görünüm kazanmaktadır.
UV Baskı
UV (ultraviole) ışık elektromanyetik spektrumun bir parçasıdır. UV baskı tekniği, güneş ışığına dayanıklılığı ile baskı çalışmalarının kurumasını kısıtlamak amacı ile kurutma süresini 1 saniyeden daha az süreye inmesi ve bununla birlikte boya özelliğinden dolayı güneşten solma gibi baskıya zarar veren nedenlerin ortadan kalkmasını sağlar. UV Baskı sistemi ile gerçekleştirilen baskı malzemesi su gibi maddelerden etkilenmezler, ofset baskı ile basılan malzemelere göre daha dayanıklıdırlar. UV mürekkepler baskı endüstrisinde 20 yıldan fazla bir süredir yaygın bir şekilde kullanılmakta olup, kullanımları gün geçtikçe daha da yaygınlaşmaktadır. Diğer baskı teknolojilerinde kullanılan Su Bazlı ve Solvent Bazlı mürekkepler baskı sonrası kuruma işlemi sırasında buharlaşması gereken su veya solvent içermektedirler. UV mürekkepler ile baskı yapılabilecek malzemeler plexiglas, forex, foto blok, PVC, ağaç ve benzeri sert malzemelerin çoğuna UV mürekkeple baskı yapmak mümkün olmaktadır.
Serigraf Baskı
Serigrafi, mürekkebi bir blokaj şablonu ile geçirimsiz hale getirilen alanlar hariç mürekkebi bir alt tabaka üzerine nakletmek için kullanılan bir baskı tekniğidir. Serigrafi baskı da, boş alanlar geçirimsiz bir madde ile kaplanmış bir polyester ya da diğer ince örgülü bir elek üzerine bir tasarımın uygulandığı bir şablon metodudur. Mürekkep, doldurma bıçağı veya sileceği ile ağ açıklıklarına zorlanır ve ıslatılarak silecek inişi sırasında baskı yüzeyine aktarılır. Aslında aynı teknik için kullanılan çeşitli terimler vardır. Geleneksel olarak bu işlem, serigrafi baskı veya ipek baskı olarak adlandırıldı, çünkü ipek, polyester örgü buluşundan önceki işlemde kullanıldı. Günümüzde, sentetik iplikler, elek baskı sürecinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Genel kullanımda en popüler ağ, polyesterden yapılmıştır. Çinliler tarafından geliştirilen ve kökleri 2000 yıl öncesine dayanan bu teknikte, ilk olarak insan saçından yapılmış dokumalar kullanılmış. Çin’de tanınabilir bir biçimde görülen bir kalıplama biçimidir. Daha sonra Japonya tarafından ipek dokuma geliştirirmiştir. Japonya gibi diğer Asya ülkeleri tarafından uyarlandı ve daha yeni yöntemler üretilerek ilerlendi. Bugün, kimyasallara karşı çok dayanıklı olan polyester dokuma, uzun süre kullanılabilirliği ve ekonomik olması sebebiyle çok daha yaygındır. Her gün görmekte olduğumuz birçok üründe serigrafi baskı tekniği kullanılmaktadır.
Doming (kubbe şeklinde baskı) baskı, gravür, kabartma ve çeşitli diğer tekniklerin uygulanması gibi çeşitli işlemler ile, ürünlerinizi logonuzla mümkün olan en iyi şekilde dekore etmenizi sağlıyoruz.
Optimum sipariş süreci ve dolayısıyla gelişmişreklam ürünleri elde edebilmek için lütfen aşağıda listelenen olası gecikme durumlarını dikkatealınız.
Verileri kontrol etme
Verilerinizi bize mümkün olan en iyi çözünürlükte gönderiniz. Verileriniz kontrol edildikten sonra matbaa için hazırlanırlar. Bizden ürününüz ile ilgili ve yaptığımız işlem ile ilgili bir görsel resim alacaksınız. Logonuzun, resminizin veya yazılarınızın en uygun şekilde yerleştirilmesine özel olarak önem veriyoruz.
Verilerin işlenmesi
Verilerinizde değişiklik yapmak istiyorsanız veya bunları uygun bir formda bulmadığınız durumunda size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.
Logotasarımı
Grafik tasarımcılarımız da fikirlerinizin profesyonel uygulanmasında size destek olmaktan mutluluk duyacaktır.
Danışmanlık hizmetleri
Reklam ürünlerinizin fikirleri, konseptleri ve hatta grafik tasarımıyla ilgili endişeleriniz ve sorularınızla yaratıcılığımız ve deneyimlerimizle her zaman yanınızdayız.
Mesela:
- Logo Yedekleme Hizmetinizin oluşturulması
- Baskı renklerinin seçimi
- Logonuzun promosyon ürününüzeyerleştirilmesi
- Uygun işlemetekniğinin seçimi
İsteğiniz üzerine, bir sonraki siparişinizde size zaman kazandırmak için logo, resim veya yazı gibi verilerinizi erişim korumalı veri tabanımıza yedeklemekten memnuniyet duyarız.
Veri teslimatı–Nelere dikkat edilmeli
Logonuzun baskı işlemi standart işlemlere dayanmaktadır. Bu nedenle, düzgün işlem yapılması için aşağıdaki bilgi ve gereksinimler gereklidir
Veriler
Lütfen resimlerinizi ve logolarınızı karıştırılmış nesneler olmadan orijinal dosyalar olarak renkli ve gri tonlarında gönderiniz. Logonuzu EPS formatında vektörleştirilmiş bir dosya olarak yollamanız gerekmektedir. Ayrıca, görüntülerin minimum 300 dpi boyutunda olması gerekir, bu da bitmap'ler(çizgi resimler) için 1200 dpi'dir.
Yazılar
Minimum 6 ptpozitif fontlar ve 8 pt negatif fontlar ile tüm fontlar path’a dönüştürülmelidir. Alternatif olarak, TRUETYPE ve OPENTYPE formatlarındaki yazı tipi dosyalarını da bize yollayabilirsiniz. Genel olarak, Path’larınişlemleri için çaba azdır. VektörizeEPS dosyaları oluşturmak için aşağıdaki programları öneririz: AdobeFreehand®, AdobeIllustrator.®
Renk bilgileri
Biz PANTONE veya HKS tam renk tanımlarını kullanıyoruz.Her renk tonlaması için sizden ayrı bir renk spesifikasyonuna ihtiyacımız var. Dört renkli baskı CMYK, cam göbeği, macenta, sarı, kontrast (siyah) renklerini içerir.